dijous, 21 d’abril del 2016

Deltebrejant de nou

A finals del mes de març vam anar a celebrar el meu aniversari al Delta de l'Ebre. Ja ens coneixem bastant la zona, així que vam anar per feina, exprimint els tres dies al màxim per veure tots els ocells possibles i aprendre cada dia una mica mes.

El primer dia el vam dedicar a la bona vida, que vol dir celebrar els meus 29 tacus, amb un bon dinar i un aperitiu amb els amics. Però la nostra afició no perdona, i vam aprofitar els darrers instants del dia per anar a veure como s'amagava el sol a la tancada amb un espectadors excepcionals: els flamencs.

Flamencs (Phoenicopterus roseus)

Flamencs a la Tancada
Al dia següent ens vam llevar ben d'hora, ben d'hora (com deia en Pep) i vam anar a l'aguait del Riet Vell. Allà vam aconseguir bones instantànees del cames-llargues i el bec d'alena. Un altre fet destacable eren la enorme quantitat de polles blaves que hi havíen pels voltants.

Becs d'alena (Recurvirostra avosetta)

Bec d'alena

Cames llargues (Himantopus himantopus)
Com ja he esmentat altres vegades, allà al Riet vell nien les orenetes vulgars, i aquest any no va ser menys i vam poder gaudir de les primeres de la temporada, aquest cop encara no teníen cris.

Oreneta vulgar (Hirundo rustica)

Oreneta vulgar
Després de dinar vam fer una excursió al voltant de l'Encanyissada. Destacaven la gran quantitat de gavines vulgars, però el tresor secret que vam trobar van ser tres martinets de nit. Fins ara només els havíem aconseguit veure al Riet vell i al crepuscle, però aquest cop els vam descobrir amagats en un arbre i ens van deixar apropar-nos prou per fer-los aquests retrats.

Martinet de nit (Nycticorax nycticorax)

Martinet de nit
Gavines vulgars (Chroicocephalus ridibundus)
A la caiguda del sol ens vam apropar a la barra del trabucador per contemplar un escpetacle digne de veure, i és que un dels millors llocs per gaudir d'una posta de sol, és sens dubte el Delta de l'Ebre.

Posta de sol al trabucador amb la Brownie al devant




El plan pel dia següent començava amb una excursió a la desembocadura i la llacuna del Garxal. Allà vam poder gaudir d'un festival enorme de fotges, soc incapaç de contar-les, però diria que n'hia havia milers. També ens va cridar l'atenció la presència de diversos agrons blancs, donats que són molt esquerps i difícils de fotografiar, sembla que en aquesta llacuna han trobat el seu santuari. Una altra observació grata va ser la dels capons reials, els buscàvem des del primer dia i per fi vam veure'ls al Garxal.

Llacuna del garxal amb centenars de fotges

Agró blanc (Ardea alba)

Flamencs rosats

Xibec (Netta rufina)

Llacuna del Garxal amb dos capons reials volant en primer terme

Visió de la llacuna, el far i la població de l'Ampolla al fons
Vam tancar la nostra estada al Delta amb una excursió per la llacuna de les Olles. Allà vam poder gaudir novament dela observació dels capons reials. Vam aconseguir fotografiar dos passeriformes desconeguts encara per nosaltres: el trist i el tallarol de garriga i un martinet blanc ens va acomiadar al final del camí.

Tallarol de garriga (Sylvia cantillans)

Tallarol de garriga

Capó reial juvenil

Martinet blanc (Egretta garzetta)

Trist (Cisticola juncidis)