dijous, 16 de juny del 2016

Dia gris

Seguim recuperant fotografies del mes d'abril, a veure si ens posem al dia!

El 30 d'abril vam fer la sortida amb el curs d'identificació de l'ICO al Remolar, al Delta del Llobregat. Ens va fer un dia bastant lleig, fins i tot va ploure una mica, i entre la càmera que no és la millor, i la fotògrafa, que encara és aprenent, van sortir unes fotos així-així.

Per sort vam retratar algunes espècies "noves" per la nostra col·lecció. És el cas de l'oreneta de ribera, que juntament amb les orenetes vulgars ens van animar una mica la visita, ja que no paraven de passar volant per sobre l'estany caçant insectes al vol. Els vam poder retratar en un moment que es van posar a descansar en un fil.

També vam poder retratar per primer cop al morell de cap-roig femella, llàstima que la llum fos tant fosca i grisa, perque podrien haver sigut unes fotos espectaculars. Sort en vam tenir també d'uns flamencs que passejaven sota la pluja com si res. I per últim, ja dins la pineda de l'antic camping Toro Bravo, vam poder retratar una tórtora, que tot i semblar un ocell que hauria de ser abundant, és bastant difícil de veure, al menys en el nostre cas.

Morell cap-roig femella (Aythya ferina)

Flamenc rosat (Phoenicopterus roseus)

Orenetes de Ribera (Riparia riparia)

Orenetes de ribera (esquerra) i orenetes vulgars (dreta) (Hirundo rustica) d'esquena

Flamenc rosat (Phoenicopterus roseus)

Tórtora (Streptopelia turtur)

dimecres, 8 de juny del 2016

Primavera al Remolar

Cames llargues (Himantopus himantopus)
Fa cosa de dos mesos, recent estrenada la primavera, ens vam apropar al Remolar per veure quines novetats ornitològiques ens havia portat la nova estació. Els ànecs es van deixar veure i fotografiar bastant bé: grisets, xibecs, collverds i fins i tot vam fotografiar una còpula de dos xarxets. Fins ara no ho havíem vist mai, i la veritat és que una mica impactant. El mascle ofega -literalment- a la femella sota l'aigua mentre copula, per sort la cosa no dura gaire. 

També vam gaudir d'una nova ració dels nostres estimats limícoles, fotografiant per primer cop al batallaire, llàstima que no l'engaxessim amb el plomatge nupcial, ja que és espectacular. Valones, corriols petits, cames llargues i perdius de mar també van voler fer la pose per la nostra càmera.

Vam poder "caçar" una cuereta groga una mica tímida en una de les branques vora l'aguait i en un dels arbres dels camins que voregen el Remolar vam veure tres cadernes, però tenien el mal costum de posar-se a contrallum, així que la foto tampoc va ser gaire bona. 

El que sí que tenia ganes de protagonisme era un martinet blanc que passejava just a sota d'una de les finestres laterals de l'aguait, pel que li vam poder fer fotos de ben a prop. El seu cosí tímid, el martinet ros, va treure el cap ben lluny de l'aguait, li vam fer fotos, però no valia la pena posar-les.

Així és com vam fotografiar la primavera al Remolar, ara volem veure com avança aquesta primavera!

Xarxet (Anas crecca) 

Ànec griset mascle i femella (Anas strepera)

Cuereta groga (Motacilla flava)

Batallaire -al centre- (Philomachus pugnax)

Xarxets copulant (Anas crecca)

Xarxets

Valona (Tringa glareola)

Corriols petits (Charadrius dubius)

Martinet blanc (Egretta garzetta)

Perdiu de mar (Glareola pratincola)

Cadernera (Carduelis carduelis)
Xibec (Netta rufina)

Ànec collverd femella (Anas platyrhynchos)