diumenge, 4 de maig del 2014

Dia minso: Basses Can Dimoni

Avui hem fet una visita exprés a les Basses de Can Dimoni, que eren les úniques que ens faltaven per visitar dels espais naturals del Delta del Llobregat. Per començar he de dir que, així com els itineraris per l'estany de Cal tet i els de Remolar-Filipines, estan molt ben cuidats i senyalitzats, aquestes basses sembla que estiguin mig abandonades. És molt difícil trobar-les, primer perque no hi ha cap senyalització, i segon perque al cami que hi porta hi ha un senyal que en prohibeix el pas. Després de perdre'ns i donar unes poques voltes hem arribat a les basses on, com podeu imaginar, erem els únics visitants.

La veritat és que la visita no paga la pena, avui hem vist molt poqueta cosa i de les espècies habituals. Cap novetat. Per começar aquesta Fotja, que ens han dit que era l'únic resident habitual de la bassa:

Fotja vulgar (Fulica atra)
També hi havia dos Cabussets:

Cabusset (Tachybaptus ruficollis)
Que com sempre jugaven a amagar-se en quan intentavem fer la foto. I dos exemplars d'ànec griset femelles:

Ànecs grisets femella (Anas strepera)
Després hem fet la volta a la bassa perque segons la guia a 500 metres es trobar el principal dormidor d'esplugabous del Delta. Però serà que no debia ser hora de dormir perque allà no hi havia res de res. L'únic que hem pogut avistar pel camí ha sigut aquesta Garsa:

Garsa (Pica pica)
Mentre tornavem, ens hem apropat a la Riera Roja i allà hi hem vist aquesta Xivitona buscant menjar:

Xivitona (Actitis hypoleucos)

 Ja en marxa, des del cotxe hem vist aquest Pardal comú:

Pardal Comú (Passer domesticus)

Com encara teniem temps abans de dinar, ens hem apropat al Parc de l'Espanya Industrial, a veure si teníem una miqueta més de sort, però avui no era el nostre dia, no hem vist ni una trista Gavina. Mentre tornavem cap a casa, les úniques que han volgut posar per la nostra càmera han sigut aquestes dos Cotorretes de pit gris que es feien mimitos:

Cotorretes de pit gris (Myiopsitta monachus)
¡I el dia no ha donat més de sí! 
Esperem que la pròxima sortida sigui una miqueta més entretinguda.
Fins una altra.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada