dissabte, 12 de juliol del 2014

Flamencs

Hola de nou!

Avui parlarem d'un dels ocells més impresionants que existeixen: els flamencs. Crec que tothom sap com és un flamenc, un au de més de 1,20 m d'alçada, d'un impactant color rosa amb unes llarguíssimes i primes cames. Tots aquests trets fan del flamenc una espècie única.

Flamenc (Phoenicopterus roseus)
Els flamencs mengen als estanys i llacs amb poca profunditat així que no és extrany trobar-los als aiguamolls que trobem a tot el litoral català, però aquesta no és la seva residència habitual, amb una excepció: el Delta de l'Ebre. Al Delta s'hi poden trober flamencs tot l'any, perque hi crien, l'any passat es van comptabilitzar fins a 17.000 exemplars.

3 flamencs
La forma del seu bec els permet recollir del fons dels estanys, els invertebrats i les llavors que han remogut amb les seves potes. És habitual poder-los observar de ben a prop amb els caps sota l'aigua, i així resulta francament difícil fer-los bones fotos!

Flamenc menjant
Els flamencs viuen en colonies en ocasions de centenars d'exemplars. Observant-los una estona es pot apreciar qui és el que mana perque sovint es barallen entre ells i sempre en ve un que "guanya" la baralla. L'arrencada del vol és molt espectacular perque de sobte comencen a moure ales i et trobes amb desenes d'enormes d'ales roses movent-se ràpid. Un cop a l'aire volen amb el cap i les potes estirades, de manera que semblen un conjunt de fletxes roses amb ales.

Flamencs volant
És habitual veure'ls volar al vespre. Si aneu al Delta a la primavera /estiu us recomanaria anar a la platja del Trabucador o a prop de la Tancada cap a les 8 de la tarda per veure aquest especatcle.

Flamencs arrencant el vol
El flamenc és un au molt atraient per fer fotos. Tan gran i esbelta, amb aquesta forma de caminar i moure's, els vam fer un bon book.


I fins aquí el post flamenquero d'avui! 
Fins una altra!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada