divendres, 18 de març del 2016

Al parc de l'Olla del rei

Fa gairebé un mes vam fer una sortida a la costa del Garraf amb la intenció de veure el falcó peregrí. Vorejant la costa venint des de Barcelona, el primer poble que trobem és Garraf, i allà s'hi troba un penya-segat anomenat "la falconera", bàsicament perquè allà hi viuen falcons. En aquesta ocasió no vam tenir sort, i el falcó no va donar senyals de vida en tota l'estona que vam estar allà. Els que si que van treure el cap van ser el bitxac comú, la cotxa fumada i la merla blava.

Bitxac comú femella (Saxicola torquata)
Bitxac comú
Cotxa fumada mascle (Phoenicurus ochruros)
Bitxac comú
Merla blava (Monticola solitarius)
Més tard ens vam apropar al parc de l'Olla del rei, a Castelldefels. Es tracta d'un petit parc situat al costat de la Universitat Politècnica on hi ha una bassa. Allà vam poder veure pit-rojos, mallerengues carboneres, fotges, polles d'aigua, gavines vulgars, ànecs collverd i un bernat pescaire. També vam observar quatre espècies d'ànec que sóc completament inacapaç d'identificar. Podria tractar-se d'una hibridació? 

Ànecs sense identificar

Pit-roig (Erithacus rubecula))
Pit-roig
Polla d'aigua (Gallinula chloropus)
Fotja vulgar (Fulica atra)
Ànec collverd femella (Anas platyrhynchos)
Bernat pescaire (Ardea cinerea)
El parc de l'olla del rei és un descobriment fet a partir d'investigar on va la gent d'Ornitho a observar ocells a prop de Barcelona. El que vam trobar no és res d'exepcional, però és un bon lloc per anar a passejar i observar ocells, i el millor de tot és que podem anar-hi amb la Brownie!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada