dilluns, 9 de novembre del 2015

Sortida amb l'Institut Català d'Ornitologia

Fredeluga (Vanellus vanellus)
Aquest cap de setmana he començat un curset organizat per l'ICO (Institut Català d'Ornitologia) per introduir-me d'una manera més profunda en el món de l'ornitologia. El primer dia vam gaudir de les explicaciones de dos cracks de l'ornitologia, i el nostre profe és un monstre en aquest camp, us en recomano el blog, ja que aprendreu moltes coses si us interessa aquest tema.

La primera sortida del curs la vam fer a un lloc conegut per mi, l'estany de les Filipines al Delta del Llobregat. Crec que mai hi havíem anat en aquesta época, així que vam trobar-la diferent a altres vegades. El més destacable van ser la quantitat de Fredelugues a la illeta al mig de l'estany. Ja n'havíem vist aquest any, però mai tantes i tant a prop.

Fredelugues (Vanellus vanellus)
Per altra banda, uns coneguts habituals al Llobregat que van tornar a sortir a saludar van ser el Bernat Pescaire i el Cabussó (del qui per fi vam aconseguir treure un retrat prou decent, ja que sempre juga a fet i amagar!). Un altre que fins ara no havíem localitzat al Delta de Llobregat va ser el Xarxet, que fins ara només havíem localitzat als Aiguamolls de l'Empordà.

Bernat Pescaire (Ardea cinerea)

Cabusset (Tachybaptus ruficollis)

Parella de Xarxets (Anas crecca) Mascle esquerra i femella dreta
L'apartat de límicoles el representen aquestes Xivites. Aquí he de fer la confessió, jo hauria estat incapaç d'identificar-les, però com he dit anava molt ben acompanyada -i també anavem molt ben equipats, tot s'ha de dir- i el profe és qui ens va ajudar a definir de quina espècie es tractava. 

Xivita (Tringa ochropus)
Vam aconseguir avistar una Grua, un nouvingut per aquest blog. El fet és que de lluny el vaig confondre amb un Bernat Pescaire, però el guia em va treure del error. La llàstima és que aquell dia estava una mica tímida, i les fotos que li vam fer no van ser gaire bones. 

Grua (Grus grus)
Voltant per la llacuna també hi havíen cueretes blanques, Grassets de muntanya i Estornells. 

Cuereta blanca (Motacilla alba)
Grasset de muntanya (Anthus spinoletta)

Estornell vulgar (Sturnus vulgaris)

Fredeluga i estornells
En l'anterior entrada ens vam estrenar en el món dels rapinyaires. Doncs sembla que seguim de sort, ja que en aquesta sortida vaig aconseguir retratar de nou un Aligot.

Aligot comú (Buteo buteo)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada