dimecres, 9 de desembre del 2015

A la recerca del Picot Verd


Picot verd (Picus viridis)
Fa unes setmanes vaig aconseguir -per fi- retratar un picot. Tot va ser gràcies a l'Abel Julien, de l'ICO, que ens va portar a l'Hostal del Fum, un parc que recomano a tots aquells ocellaires a la recerca de nous racons per veure bitxos. Quan en Sergi va veure les fotos del picot es va morir d'enveja, així que a la que vam tenir un dia lliure vam sortir disparats cap a Palau a la recerca del Picot.

Xoriguer comú (Falco tinnunculus)
El dia va començar prou bé amb aquest Xoriguer comú posat sobre un pal de la llum, ben a prop de l'entrada del parc. En aquesta foto es capten bé els colors del Xoriguer, amb el cap gris i les ales marronoses llistades, cosa que ajuda a distingir-lo del Xoriguer petit.

Només arribar se'ns va girar feina, ja que mentre en Sergi observava el Xoriguer, jo estava distreta amb aquesta Cotxa fumada, que estava exactament al mateix lloc on la vaig fotografiar l'última vegada, serà que aquell deu ser el seu territori.

Cotxa fumada (Phoenicurus ochruros)
Vam fer una bona passejada per tot el parc, i tot i que sentiem petits ocellets, eren impossiles de fotografiar ja que no paraven quiets. Pel camí vam veure un Martinet Blanc volant, així com uns ànecs collverds. De moment el dia no semlava gaire enriquidor, però almenys la Brownie s'ho passava pipa.

Martinet Blanc (Egretta garzetta)
La Brownie corrents
A la bassa del parc hi havien molts Collverds i alguns Cabussets, però el que realment em va cridar l'atenció va ser aquest Mosquiter comú, del que encara estic dubtant si ho és o no, ja que li veig les potes molt clares. Com no n'he vist mai cap realment no puc comparar, si algú s'apiada i ho vol confirmar o corregir, agraït serà!

Mosquiter comú (Phylloscopus collybita)
També es van voler deixar fotografiar aquest Gafarró i un Pit-roig, que des de fa unes setmanes és un habitual de la càmera, ja que és un ocellet molt confiat i és fàcil veure'l pel terra caminant tranquil·lament.

Gafarró (Serinus serinus)
Pit-roig (Erithacus rubecula)
I quan ja semblava que el dia s'havia acabat i no havíem aconseguit el nostre objectiu, en la llunyania pel terra, veiem un ocell d'una mida mitjaneta caminant.

- Què és allò? 
- A veure... Ui, es un Picot! 
- Si home...
- Que sí, que sí, mira!

Picot verd (Picus viridis)
Picot verd (Picus viridis)
Objectiu aconseguit! Però com que els ocells son caprixosos i els agrada jugar amb tu, mentre teniem el Picot súper ben posadet a unes desenes de metres, va i se'ns planta al davant un Puput! I ara tu el gran problema per decidir. A quin fotografio???? Perque no te'n pots enrefiar i a la mínima agafen i desaparèixen els dos i t'has quedat sense foto. Per sort els dos es van quedar passejant pel terra una bona estona i vam aconseguir fotos dels dos.

Puput (Upupa epops)
Puput (Upupa epops)  


Gràcies per llegir!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada