dijous, 28 de gener del 2016

Al parc fluvial del Besòs


La Brownie i jo Buscant Pajaritos al Besòs
Sempre que anem al Maresme passem per sobre del parc Fluvial del Besòs i cada cop penso que he de venir per aquí un dia a investigar. La zona fa bona pinta per trobar ocells, una passejada amb àmplies zones de gespa i canyís vora el riu. D'altra banda també es podria pensar tot el contrari, donat que el Besòs és un dels rius més contaminats de Catalunya i està enmig d'una zona molt urbanitzada (entre Barcelona i Sant Adrià, i hi creuen varies autovies i vies de tren). Però tenim el precedent del Llobregat, un altre riu molt contaminat i amb un aeroport a tocar, i els espais naturals del Delta estan plens de vida. El que és evident és que als pobres ocellets no els queda altra que adaptar-se com poden i on poden, i a la vora del Besòs també ho fan. 

Com he dit, va ser una breu passejada, així que tampoc vam fer gaires fotos ni vam veure gaires espècies. Una cosa que sí que ens va cridar l'atenció és que en aquesta zona hi viuen conills.

Conill
Al riu vam veure moltes Polles d'aigua, 6 Ànec collverd, moltíssimes Cuerets blanques, alguna Cuereta Torrentera, Gavines vulgarsMosquiters comuns i un parell de Xivitones.

Cuereta blanca (Motacilla alba)
Polla d'aigua (Gallinula chloropus)
Xivitona (Actitis hypoleucos)
Als voltants del riu vam veure un Estornell negre, Coloms Roquers, vam sentir al Rossinyol Bord i vam veure tres Cotorretes de Pit-gris. Quan ja ens disposavem a marxar, se'ns va plantar al davant mateix un Esplugabous i va estar una estona passejant devant la nostra càmera com dient: vinga va feu-me alguna foto a mi, que amb el que heu tret avui no en teniu ni per fer una entrada al blog... I les teniu!

Esplugabous (Bubulcus ibis
Esplugabous

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada